menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
hrachová polévka bez mouky

hrachová polévka bez mouky

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hrachová polévka bez mouky
Energetická hodnota 29 kcal
= 122 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 29 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
4 g
Cukry
-
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
70 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

Hrachová polévka bez mouky je odlehčená a zdravější varianta klasického pokrmu. Existuje na ní celá řada postupů, tak se její konkrétní výživové hodnoty mohou lišit. Základem je však vždy hrách, který může být jak zelený, tak žlutý nebo obojí. Dále se použivá cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř a tuk (olej, sádlo, máslo, ...). V tomto pokrmu se nepoužívá klasická jíška, zápražka ani mouka na zahuštění. Dále se do pokrmu může přidávat maso, uzenina, smetana nebo šlehačka.

Konkrétní vliv na náš organismus se odvíjí dle použitých surovin. Pokud pokrm připravíte podle zásad zdravého životního stylu, vyhnete se nekvalitní uzenině, tučné slanině, špeku a šlehačce, pak lze hovořit o zdravé polévce. Samotný hrách je bohatý na vlákninu, která nás příjemně zasytí a podpoří správnou funkci našich střev. Hrách obsahuje vitamín C a cenné vitamíny ze skupiny B. Najdeme v něm také důležité minerální látky pro stavbu naších kostí a zubů - vápník, hořčík, draslík a fosfor. Hrách je luštěnina a pokrmy z něho mohou být pro osoby s citlivým trávením hůře stravitelné, a tak se nehodí do šetřící diety.

Pokud chcete mít pokrm rychleji hotový, tak používejte hrách půlený nebo můžete použít i ten z konzervy. K zahuštění polévky můžete využít rozmixovaný hrách nebo kořenovou zeleninu. Polévku si můžete připravit úplně jemnou jako krém nebo s hrubší konzistencí, záleží jen na tom jak moc ji rozmixujete. Polévkám z běžných jídelen a hospod se raději vyhýbejte, protože nevíte, co přesně obsahují. Často je v nich přidaná nekvalitní uzenina a hodně mouky a soli. Ke zdravé polévce si vyberte i zdravou přílohu, ideální je kvalitní celozrnné pečivo nebo čerstvý doma upečený žitný chléb.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kcal)
56 add_circle Zapsat
48 add_circle Zapsat
97 add_circle Zapsat
110 add_circle Zapsat
83 add_circle Zapsat
42 add_circle Zapsat
39 add_circle Zapsat
82 add_circle Zapsat
34 add_circle Zapsat
58 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách