Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
hrachová polévka

hrachová polévka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hrachová polévka
Energetická hodnota 81 kcal
= 339 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,46 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 81 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,46 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
14 g
Cukry
1 g
Tuky
0,46 g
Nasycené mastné kyseliny
0,06 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,05 g
Polynenasycené
0,13 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
0,91 g
Voda
78 g
Vápník
29 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
248 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Jód Jód
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor

Hrachová polévka se připravuje podle mnoha receptů. Její obsah tak může být značně variabilní. Společnou přísadou je však hrách (zelený, žlutý nebo směs), dále zde zpravidla nechybí cibule, česnek, majoránka a sůl. Dále se používá nějaké zahušťovadlo (jíška, zálivka z vody a mouky) a tuk (olej, sádlo, máslo aj.). Někdo do polévky přidává také smetanu či šlehačku, maso či uzeninu a jiné ingredience.

Účinky na zdraví tohoto pokrmu se odvíjí podle konkrétní receptury. Hrách patří mezi luštěniny a obsahuje velké množství vlákniny, která je důležitá pro správné fungování našich střev. Hrách také obsahuje vitamín C a vitamíny ze skupiny B. Obsahuje také důležité minerální látky pro stavbu naších kostí a zubů - vápník, hořčík, draslík a fosfor. Hrách a pokrmy z něho nejsou vhodné pro osoby s šetřící dietou.

Aby se zkrátila doba vaření hrachu, kupujte ho v půlené formě. K zahuštění polévky není třeba zálivka ani jíška. Nejlepší variantou je použití rozmixovaného rozvařeného hrachu. Polévka může mít zcela hladkou konzistenci nebo část hrachu můžete ponechat nerozmixovanou. „Hospodská“ hrachová polévka bývá doplněna různými typy nekvalitních uzenin a může obsahovat i další nevhodné tuky a přísady (špek, slaninu, tučné maso, velké množství pepře, ...). Vybírejte si také vhodnou přílohu, ideálně žitný chléb nebo celozrnné pečivo.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kcal)
33 add_circle Zapsat
364 add_circle Zapsat
326 add_circle Zapsat
33 add_circle Zapsat
74 add_circle Zapsat
56 add_circle Zapsat
48 add_circle Zapsat
97 add_circle Zapsat
110 add_circle Zapsat
65 add_circle Zapsat
34 add_circle Zapsat
409 add_circle Zapsat
47 add_circle Zapsat
41 add_circle Zapsat
62 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách