menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí mleté maso Lidl

hovězí mleté maso Lidl

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 012 kJ
= 242 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 012 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
18 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 000 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Měď Měď
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Imunita Posiluje imunitu
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Zuby Působí kladně na zuby
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Negativní vliv na zdraví
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny
Obsah potraviny

Hovězí maso je zdrojem plnohodnotných bílkovin, vedle nasycených a polynenasycených masných kyselin obsahuje i velké množství zdraví prospěšných mononenasycených masných kyselin. Má velké množství vitamínů (A,B, D, …) a minerálů. Je například významným zdrojem železa, které je lépe využitelné než železo pocházející z rostlinných zdrojů.

Vliv na zdraví

Bílkoviny jsou nezbytné pro stavbu, obnovu a funkčnost buněk, tkání a orgánů těla. Železo ovlivňuje výkonnost, imunitu a termoregulaci. Konzumace hovězího má vliv na správnou funkci krvetvorby a nervového systému. Vitamín D spolu s vápníkem hrají velmi důležitou úlohu při tvorbě pevné kostry, struktury zubů, nehtů nebo vlasů. Vitamín A je potřebný pro růst, dobrý stav kůže, podporu hojení ran, zrak nebo obranyschopnost organismu. Nadměrná konzumace má negativní vliv na kardiovaskulární systém a je dávána do souvislosti se vznikem rakoviny tlustého střeva

Praktické rady

Nejlepší je koupit maso u řezníka, nechat si ho umlít nebo si ho doma umelte sami. Při nákupu hotového výrobku v obchodě kontrolujte etikety a dbejte na to, aby maso obsahovalo 100% mletého masa. Z mletého masa můžeme připravit sekanou, karbanátky, tatarák, plněné papriky, masové knedlíčky do polévky, špagety bolognese, chilli con carne, burgery, švédské masové kuličky či skotská vejce.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
714 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
800 0,3 0 0,06 add_circle Zapsat
569 0,2 0,05 add_circle Zapsat
1 928 0,2 0,28 0,3 0,01 add_circle Zapsat
716 0,11 0,01 0,14 0 add_circle Zapsat
435 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapsat
872 0,17 0 0,15 add_circle Zapsat
712 0,22 0,09 0 add_circle Zapsat
1 108 0,15 0 0,22 add_circle Zapsat
785 0,34 0 0,05 add_circle Zapsat
632 0,31 0 0,03 0 add_circle Zapsat
1 298 0,64 0,02 0,04 add_circle Zapsat
1 464 0,13 0 0,33 add_circle Zapsat
697 0,17 0,03 0,1 0 add_circle Zapsat
621 0,23 0 0,06 0 add_circle Zapsat
1 222 0,19 0 0,24 add_circle Zapsat
533 0,21 0 0,05 0 add_circle Zapsat
1 043 0,33 0 0,09 add_circle Zapsat
1 298 0,64 0 0,04 add_circle Zapsat
745 0,15 0,01 0,13 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách