menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí kýta

hovězí kýta

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hovězí kýta
Energetická hodnota 643 kJ
= 154 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0,16 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 643 kJ
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0,16 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
21 g
Sacharidy
0,16 g
Cukry
-
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
0,29 g
Cholesterol
120 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
71 g
Vápník
28 637 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 032 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Cholin Cholin
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Železo Železo
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Zuby Působí kladně na zuby
Imunita Posiluje imunitu
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Negativní vliv na zdraví
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny

Hovězí maso je zdrojem plnohodnotných bílkovin. Vedle nasycených a polynenasycených masných kyselin obsahuje i velké množství zdraví prospěšných mononenasycených masných kyselin. Hovězí kýta má velké množství vitamínů a minerálů. Je například významným zdrojem železa, které je lépe využitelné než železo pocházející z rostlinných zdrojů.

Bílkoviny jsou nezbytné pro stavbu, obnovu a funkčnost buněk, tkání a orgánů těla. Železo ovlivňuje výkonnost, imunitu a termoregulaci. Konzumace hovězího má vliv na správnou funkci krvetvorby a nervového systému. Vitamín D spolu s vápníkem hrají velmi důležitou úlohu při tvorbě pevné kostry, struktury zubů, nehtů nebo vlasů. Vitamín A je potřebný pro růst a dobrý stav kůže, podporu hojení ran, zrak nebo obranyschopnost organismu. Nadměrná konzumace masa má negativní vliv na kardiovaskulární systém a je dávána do souvislosti se vznikem rakoviny tlustého střeva.

Hovězí kýta se hodí k dušení a pečení, připravuje se z ní například znojemská pečeně nebo hovězí na divoko. Plátky se dají podusit a zavinout do španělských ptáčků nebo různých rolád. Hovězí kýta se také používá na přípravu vietnamského salátu zvaného 'bunbo'.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
655 23 0,1 7 add_circle Zapsat
733 37 0 3 add_circle Zapsat
818 30 0,9 8 add_circle Zapsat
540 23 0 3 add_circle Zapsat
1 424 15 3 30 add_circle Zapsat
1 721 20 15 30 1 add_circle Zapsat
730 20 0,1 10 add_circle Zapsat
714 25 0,37 8 add_circle Zapsat
800 30 0 6 add_circle Zapsat
569 20 0 5 add_circle Zapsat
1 049 15 2 21 0,6 add_circle Zapsat
352 19 0 0,9 0,1 add_circle Zapsat
968 27 0 14 add_circle Zapsat
1 350 17 8 25 0,3 add_circle Zapsat
557 21 0,07 5 add_circle Zapsat
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách