menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
hovězí kýta

hovězí kýta

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 643 kJ
= 154 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0,16 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 643 kJ
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0,16 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
21 g
Sacharidy
0,16 g
Cukry
-
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
0,29 g
Cholesterol
120 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
71 g
Vápník
28 637 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 032 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Cholin Cholin
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Železo Železo
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Zuby Působí kladně na zuby
Imunita Posiluje imunitu
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Negativní vliv na zdraví
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny
Obsah potraviny

Hovězí maso je zdrojem plnohodnotných bílkovin, vedle nasycených a polynenasycených masných kyselin obsahuje i velké množství zdraví prospěšných mononenasycených masných kyselin. Má velké množství vitamínů a minerálů. Je například významným zdrojem železa, které je lépe využitelné než železo pocházející z rostlinných zdrojů.

Vliv na zdraví

Bílkoviny jsou nezbytné pro stavbu, obnovu a funkčnost buněk, tkání a orgánů těla. Železo ovlivňuje výkonnost, imunitu a termoregulaci. Konzumace hovězího má vliv na správnou funkci krvetvorby a nervového systému. Vitamín D spolu s vápníkem hrají velmi důležitou úlohu při tvorbě pevné kostry, struktury zubů, nehtů nebo vlasů. Vitamín A je potřebný pro růst, dobrý stav kůže, podporu hojení ran, zrak nebo obranyschopnost organismu. Nadměrná konzumace má negativní vliv na kardiovaskulární systém a je dávána do souvislosti se vznikem rakoviny tlustého střeva.

Praktické rady

Hovězí kýta se hodí k dušení a pečení, připravuje se z ní například Znojemská pěčeně nebo hovězí na divoko. Plátky se dají podusit a zavinout do ptáčků či rolád.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
714 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
800 0,3 0 0,06 add_circle Zapsat
569 0,2 0 0,05 add_circle Zapsat
1 721 0,2 0,15 0,3 0,01 add_circle Zapsat
716 0,11 0,01 0,14 0 add_circle Zapsat
872 0,17 0 0,15 add_circle Zapsat
703 0,12 0,01 0,13 add_circle Zapsat
785 0,34 0 0,05 add_circle Zapsat
1 185 0,11 0,02 0,24 0 add_circle Zapsat
1 108 0,15 0 0,22 add_circle Zapsat
741 0,34 0 0,04 add_circle Zapsat
658 0,17 0 0,1 add_circle Zapsat
518 0,16 0,03 0,05 add_circle Zapsat
740 0,29 0 0,06 add_circle Zapsat
518 0,21 0 0,04 0 add_circle Zapsat
482 0,2 0,01 0,04 add_circle Zapsat
933 0,32 0,01 0,1 add_circle Zapsat
1 000 0,2 0,03 0,15 add_circle Zapsat
741 0,21 0 0,1 0 add_circle Zapsat
842 0,22 0 0,13 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách