menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
granátové jablko

granátové jablko

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - granátové jablko
Energetická hodnota 348 kJ
= 83 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 19 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 348 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 19 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
19 g
Cukry
14 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
8 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
85 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Železo Železo
Vápník Vápník
Měď Měď
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Pozitivní vliv na zdraví
Zuby Působí kladně na zuby
Trávení Podporuje trávení
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Granátové jablko obsahuje asi 77 % vody, velké množství sodíku a také cukry. Z vitamínů zde najdeme zejména vitamíny skupiny B, vitamín C a v menší míře pak i vitamín A.

Granátová jablka mají protirakovinné účinky, jejich vliv byl prokázán u rakoviny prsu, prostaty či plic. Tyto exotické plody také ochraňují cévy a pomáhají předcházet vzniku Alzheimerovy choroby. Dále dovedou snižovat i krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, zabrání dokonce prý i tvorbě zubního kamene. Jedlá část granátových jablíček působí projímavě, slupka a vnitřní přepážky mají naopak obstipační účinek.

Díky kožovité slupce se granátová jablka dobře skladují a vydrží poměrně dlouhou dobu. Jejich loupání je však trochu komplikované. Můžete však zvolit následující postup, a to tak že nejprve odříznete jeho stopku. Tím uvidíte linie slupky, které granátové jablko dělí do částí. Na těchto částech slupku nařízneme a jablko otevřeme. Jednotlivá zrníčka pak vyjmeme. Granátové jablko můžeme použít do snídaňových kaší, do jogurtu i do své oblíbené smoothie bowl.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ)
239 add_circle Zapsat
396 add_circle Zapsat
394 add_circle Zapsat
238 add_circle Zapsat
257 add_circle Zapsat
260 add_circle Zapsat
180 add_circle Zapsat
264 add_circle Zapsat
670 add_circle Zapsat
174 add_circle Zapsat
163 add_circle Zapsat
239 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách