Sýr Grana Padano se vyrábí z nepasterizovaného mléka, soli, syřidla a látky E1105 – lysozym. Z výživových hodnot je bohatý na bílkoviny a tuky.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé keyboard_arrow_right
Grana Padano
Grana Padano
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 395 kcal
= 1 654 kJ
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 0 g
Tuky 29 g
Vláknina 0,1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 395 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 0 g
Tuky 29 g
Vláknina 0,1 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 0 g |
Cukry | 0 g |
Tuky | 29 g |
Nasycené mastné kyseliny | 18 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 0,1 g |
Sůl | 1,5 g |
Voda | - |
Vápník | 4 mg |
GI | |
PHE | 1 650 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Negativní vliv na zdraví
Alergie Může způsobovat alergické reakce
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Sýry jsou zdravé a určitě je dobré, aby měly místo v našem jídelníčku. Druhy sýra je však vhodné střídat. Volte ty, které obsahují co nejméně přídatných látek a soli. Pokud držíte redukční dietu, zaměřte svou pozornost na sýry, které obsahují do 30 % tuku v sušině. Látka E1105 – lysozym, kterou tyto sýry obsahují, by v malém množství pro zdravé jedince neměla žádné nežádoucí účinky. Alergici na vejce by si však měli na tuto látku dát pozor, vyrábí se totiž z vaječných bílků.
Tento sýr najde uplatnění především v teplé kuchyni (zapékané pokrmy, sýrové omáčky apod.). Výborně se hodí zejména pro zapékání těstovin, brambor a zeleniny. V našich receptech najdete spoustu inspirace, zkuste třeba skvělou pečenou dýni nebo zapečenou quinou.
Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
405 | | |
395 | | |
395 | | |
395 | | |
395 | | |
395 | | |
393 | | |
395 | | |
393 | | |
395 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů