Gnocchi vařené jsou oblíbená příloha, ale zároveň i mohou tvořit základ pro celé jídlo. Gnochi nejčastěji obsahují bramborové pyré, vodu, dehydratované bramborové vločky, pšeničnou mouku, bramborový škrob, sůl a další přídatné látky.
gnocchi vařené
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 3,6 g |
Sacharidy | 32,5 g |
Cukry | 1,2 g |
Tuky | 0,3 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 0,4 g |
Sůl | 1,25 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 180 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Bílá mouka nám do organismu mnoho výživných látek nedodá, přesto by konzumace noků neměla zdravému člověku uškodit. Máte-li problémy s váhou, pak gnocchi zařazujte do svého jídelníčku jen výjimečně a v rozumném množství. Lidé, kterým dělá trávení lepku problémy, by se této příloze měli zcela vyhýbat.
Pokud chcete mít jistotu, z čeho je pokrm vyrobený, připravte si domácí gnocchi raději doma sami. Stačí nám k tomu pár moučných brambor, mouka, vejce a sůl, ze kterých se vypracuje těsto a vytvarují noky. Uvařené gnocchi přidáváme jako přílohu k nejrůznějším omáčkám, zapékáme se sýrem, dají se i servírovat ke kachně nebo jiné drůbeži. Mohou také sloužit jako základ jídla, například je lze kombinovat s rajčaty, kuřecím masem a bazalkou, ricottou, tymiánem a restovanými hříbky, nebo žampiony, lučinou a špenátem.
Nejhledanější v kategorii Přílohy
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|