menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
fazolová polévka

fazolová polévka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 310 kJ
= 74 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 12 g
Tuky 1 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 310 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 12 g
Tuky 1 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
12 g
Cukry
-
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
200 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

na fazolovou polévku existuje řada receptů, a proto má pokrm pokaždé jiné nutriční hodnoty. Lze říci, že všechny receptury na tuto polévku obsahují fazole (na trhu je velmi mnoho druhů rozličných velikostí, tvarů i chutí), tuk, sůl, koření a další přísady, které mohou být opravdu variabilní (jíška, mléko, zakysaná smetana, šlehačka, brambory, zelenina, maso, uzeniny, sýr, toast, krutony aj.).

vliv na zdraví se odvíjí od konkrétní receptury a způsobu přípravy pokrmu.

„hospodská“ fazolová polévka je zpravidla bohatým zdrojem soli, pepře a nevhodných tuků. Pokud chcete mít jistotu, že jíte zdravé jídlo, udělejte si „fazolačku“ ze surovin, které tomu odpovídají. Oligosacharidy z fazolí způsobují plynatost, kterou lze zmírnit namáčením luštěniny (nejlépe přes noc), jejich vařením v jiné vodě a přidáním vhodných bylinek či jiných přísad (saturejka, majoránka, řasa Kombu apod.). Fazolovou polévku solte až po tom, co je luštěnina měkká.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kJ)
326 add_circle Zapsat
280 add_circle Zapsat
632 add_circle Zapsat
205 add_circle Zapsat
1 425 add_circle Zapsat
235 add_circle Zapsat
200 add_circle Zapsat
243 add_circle Zapsat
395 add_circle Zapsat
347 add_circle Zapsat
330 add_circle Zapsat
250 add_circle Zapsat
300 add_circle Zapsat
156 add_circle Zapsat
148 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách