menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Hotová jídla
keyboard_arrow_right
dušená vepřová játra

dušená vepřová játra

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - dušená vepřová játra
Energetická hodnota 605 kJ
= 145 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 0 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 605 kJ
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 0 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
26 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,59 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
355 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
64 g
Vápník
10 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 301 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Měď Měď
Zinek Zinek
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník

Dušená vepřová játra z výživových hodnot nabízí především bílkoviny, ale najdeme zde i tuky. Vepřová játra nám nabízí i vitamíny A, D, B a minerály jako železo, zinek, draslík a měď.

Poněvadž jsou játra filtračním orgánem, přes který se čistí organismus, tak jsou v nich obsaženy i některé toxické látky. Ale i přesto je možné dušenými vepřovými játry jednou za čas ozvláštnit jídelníček. Konzumace jater není příliš doporučována těhotným ženám, poněvadž obsahují vysoké množství vitamínu A, jenž může poškodit vyvíjející se plod. Konzumace jater není vhodná také pro osoby s vyšší hladinou cholesterolu a zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi. S konzumací vnitřností to není dobré příliš přehánět, protože jejich nadměrný příjem může vést až k onemocnění dnou.

Vepřová játra se upravují různými způsoby, z nichž nejzdravější je dušení nebo vaření. Játra ale samozřejmě můžete i opékat, grilovat nebo také smažit. Úprava smažením je nejméně zdraví prospěšná, poněvadž výsledný pokrm obsahuje příliš mnoho tuku a má nejvyšší kalorickou hodnotu. Máte-li možnost, tak játra a ostatní vnitřnosti kupujte v bio kvalitě, budou obsahovat méně nežádoucích látek. Zdravější alternativou jsou drůbeží játra, tedy kuřecí nebo krůtí, nebo králičí.

Nejhledanější v kategorii Hotová jídla

Název Energetická hodnota (kJ)
540 add_circle Zapsat
1 114 add_circle Zapsat
135 add_circle Zapsat
677 add_circle Zapsat
488 add_circle Zapsat
733 add_circle Zapsat
647 add_circle Zapsat
1 825 add_circle Zapsat
139 add_circle Zapsat
498 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách