Domácí avokádová pomazánka je chutná pomazánka, ve které převládají hlavně tuky. Pomazánka se připravuje různými způsoby s různými ingrediencemi, vždy ale její základ tvoří rozmačkané nebo rozmixované avokádo.
domácí avokádová pomazánka
Bílkoviny | 5,8 g |
Sacharidy | 5,2 g |
Cukry | 0 g |
Tuky | 12,4 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 2,5 g |
Sůl | 0 g |
Voda | 0 g |
Vápník | 0 mg |
GI | |
PHE | 290 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Čerstvé avokádo obsahuje převážně nenasycené tuky a vyskytuje se v něm olejová mastná kyselina. Avokádo je též mimořádně bohaté na proteiny a obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. V krvi pomáhá udržovat správnou hladinu glykémie a snižuje hladinu cholesterolu. Vždy ale záleží v jaké kombinaci pomazánku připravíte, vyhýbejte se přídavku majónézy, dresinků, dalších tuků (máslo, sýr, ...) i velkého množství soli.
Domácí avokádová pomazánka se hodí jak na suchary, tak na klasické pečivo. A protože se v kuchyni a při vaření fantazii meze nekladou, tak avokádovou pomazánku lze připravit například i s tvarohem, se šmakounem nebo s vejci. V obchodech bývají avokáda často tvrdé, a tudíž nezralé. Zakoupené avokádo nechte doma dozrát asi 2 až 3 dny při pokojové teplotě.
Nejhledanější v kategorii Pomazánky
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|