Bílý toastový chléb se skládá z pšeničné mouky, pitné vody, pšeničného kvasu, droždí, rostlinného oleje, cukru, jedlé soli, sušeného kvasu a dalších přídatných látek.
chléb toastový bílý
Bílkoviny | 7,9 g |
Sacharidy | 51,1 g |
Cukry | 4,1 g |
Tuky | 2,8 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,79 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | 0,96 g |
Polynenasycené | 0,8 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 3,3 g |
Sůl | 1,15 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 395 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Bílý toastový chléb a ostatní pečivo z bílé mouky zařazujte na jídelníček jen v omezeném množství. Nadměrná konzumace pečiva z bílé mouky má vliv na vznik civilizačních chorob a přírůstek nadbytečných kil. Tyto pekařské výrobky mají vysoký glykemický index a jsou také chudé na vlákninu, a tak zasytí jen na krátko a brzy budeme mít opět hlad.
Dávejte pozor na složení toustového chleba, ty trvanlivé často obsahují mnoho přídatných látek a stabilizátorů. Nejlepší by byl kvalitní celozrnný toustový chleba, ale těch se v obchodech prodává málo. Měl by obsahovat alespoň 6g vlákniny na 100g. Pokud si chcete vyrobit toustový chléb doma sami, stačí k tomu máslo, mouka, sůl, mléko, olej, cukr a droždí nebo kvásek. Mouku zvolte raději celozrnnou, získáte tak více vlákniny a minerálních látek. Zdravější bude vždy ale kvalitní kváskový chléb žitný nebo podmáslový.
Nejhledanější v kategorii Pečivo slané
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
320 | | |
198 | |