menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pečivo slané
keyboard_arrow_right
chléb kmínový

chléb kmínový

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 030 kJ
= 246 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 52 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 030 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 52 g
Tuky 1 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
52 g
Cukry
0,93 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,14 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,31 g
Polynenasycené
0,57 g
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
1 g
Voda
37 g
Vápník
21 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
370 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Jód Jód
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Kobalt Kobalt
Draslík Draslík
Pektin Pektin
Chrom Chrom
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Molybden Molybden
Železo Železo
Obsah potraviny

jedná se o chléb, pro jehož výrobu je jako základní surovina použita pšeničná a žitná mouka. Každý výrobce má však pro přípravu kmínového chleba svou originální recepturu a tak se mohou odlišovat další jeho složky, poměr použitých surovin i postup při jejich zpracovávání. Některé kmínové chleby jsou zdrojem mnoha přídatných látek, které mají zlepšovat vlastnosti potraviny (regulovat kyselost či zásaditost, prodlužovat trvanlivost aj.).

Vliv na zdraví

Při snaze o dodržování zásad zdravé výživy je výhodnější vsadit na chléb s vyšším podílem žita (žitnopšeničný chléb/žitný chléb) nebo chléb celozrnný, kde je více vlákniny a výživných látek. Pšeničnožitný chléb by však zdravému člověku neměl uškodit a to ani při denní konzumaci.

Praktické rady

Pokud se chcete vyhnout konzumaci zbytečných látek, které „zlepšují“ vlastnosti chleba, zajděte si pro něj do obchodu se zdravou výživou nebo si upečte vlastní pecen z jednotlivých ingrediencí (směsi jsou většinou méně vhodné). Při nezávislém testu se prokázalo, že kmínový chléb z velkých řetězců bývá horší kvality, než chleby kupované v pekařstvích. Hypermarkety pro pečení chleba většinou používají nekvalitní práškové směsi. Pšeničnožitný chléb, označovaný jako kmínový, konzumní nebo Šumava má mít pravidelný, dobře klenutý tvar, celistvý povrch s mírnými, nanejvýš centimetrovými prasklinkami. Kůrka má být správně vypečená, ani světlá, ani tmavá. Může být lesklá nebo pomoučená (ale ne příliš). Střídka ideálního pecnu musí být vláčná, pružná, po stlačení by se měla vracet do původního stavu. Nesmí se drobit ani lepit na patro. Vůně správně upečeného bochníku musí být příjemná, chlebová. Chuť má být typická chlebová a vyrovnaná, může mít trošku kyselý nádech (po žitném kvasu).

Nejhledanější v kategorii Pečivo slané

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 020 0,08 0,45 0,01 0,04 add_circle Zapsat
1 262 0,1 0,57 0,04 0,04 add_circle Zapsat
964 0,08 0,41 0,01 0,05 add_circle Zapsat
1 000 0,08 0,42 0,03 0,05 add_circle Zapsat
1 100 0,1 0,43 0,05 0,03 add_circle Zapsat
1 202 0,09 0,55 0,03 0,02 add_circle Zapsat
1 197 0,08 0,6 0,01 0,03 add_circle Zapsat
1 010 0,08 0,48 0,01 0,06 add_circle Zapsat
1 260 0,28 0,04 0,17 0,13 add_circle Zapsat
1 082 0,08 0,42 0,05 0,06 add_circle Zapsat
1 086 0,07 0,38 0,08 0,02 add_circle Zapsat
1 022 0,05 0,52 0,02 0,09 add_circle Zapsat
1 269 0,1 0,51 0,05 0,05 add_circle Zapsat
1 050 0,07 0,5 0,01 0,05 add_circle Zapsat
1 110 0,08 0,51 0,03 0,06 add_circle Zapsat
929 0,05 0,45 0,01 0,07 add_circle Zapsat
1 181 0,13 0,46 0,04 0,05 add_circle Zapsat
2 094 0,25 0,39 0,26 0,01 add_circle Zapsat
1 440 0,12 0,6 0,06 0,03 add_circle Zapsat
833 0,05 0,36 0,01 0,11 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách