obsah výsledného pokrmu závisí na způsobu jeho přípravy a na poměru a kvalitě jednotlivých ingrediencí.
brokolice zapečená se sýrem a bramborem
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 6 g |
Cukry | - |
Tuky | 3 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 3 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 252 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
obecně lze říci, že se jedná o velmi zdravý pokrm. Brokolice je zdrojem vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a vlákniny. Totéž platí o bramborách. U sýru je důležité volit takový, který je, pokud možno, bez nežádoucích přídatných ingrediencí. Zelenina by neměla být příliš rozvařená a měla by se připravovat šetrným způsobem (nejlépe v páře), aby si zachovala co nejvíce ze svých živin.
pokud máte pěkné nové brambory, použijte je i se slupkou. Na zapečení je vhodný nízkotučný (při redukční dietě) či polotučný sýr. Nejvhodnější (ze zdravotního hlediska) jsou sýry čerstvé. Vybírat můžete mezi klasickými výrobky, ale určitě vám prospějí také sýry z kozího či ovčího mléka. Vyhněte se „sýrovým výrobkům“ (nejedná se o sýr, ale o jeho náhražku) či taveným sýrům (jsou zdrojem fosforečnanů).
Nejhledanější v kategorii Hotová jídla
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
488 | | |
1 114 | | |
540 | | |
135 | | |
1 120 | | |
612 | | |
108 | | |
883 | | |
505 | | |
623 | |