Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
brokolice vařená

brokolice vařená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - brokolice vařená
Energetická hodnota 44 kcal
= 184 kJ
Bílkoviny 3,3 g
Sacharidy 5,7 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 3,3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 44 kcal
Bílkoviny 3,3 g
Sacharidy 5,7 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 3,3 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3,3 g
Sacharidy
5,7 g
Cukry
2,5 g
Tuky
0,2 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3,3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
120 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
165 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík

Brokolice vařená nám nabídne hodně zdraví prospěšné vlákniny Brokolice je bohatá na vitamín C, E, B1, B2 či B9. Z minerálních látek v této zelenině najdeme především draslík, vápník, fosfor a síru.

V poslední době se objevily studie, které prokazují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Brokolice je velmi zdravá zelenina, která určitě patří na zdravý jídelníček. Je také velmi vhodná do diety, neobsahuje téměř žádné tuky a její kalorická hodnota není vysoká.

Aby si tato zelenina zachovala co největší obsah zdraví prospěšných látek, vyplatí se jí vařit v páře a jen po krátkou dobu. Vařenou brokolici pak můžeme dále použít do jídel, například do zapečených těstovin a brambor.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů