Brokolice vařená nám nabídne hodně zdraví prospěšné vlákniny Brokolice je bohatá na vitamín C, E, B1, B2 či B9. Z minerálních látek v této zelenině najdeme především draslík, vápník, fosfor a síru.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá keyboard_arrow_right
brokolice vařená
brokolice vařená
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 44 kcal
= 184 kJ
Bílkoviny 3,3 g
Sacharidy 5,7 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 3,3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 44 kcal
Bílkoviny 3,3 g
Sacharidy 5,7 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 3,3 g
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 3,3 g |
Sacharidy | 5,7 g |
Cukry | 2,5 g |
Tuky | 0,2 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 3,3 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | 120 mg |
GI | |
PHE | 165 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
V poslední době se objevily studie, které prokazují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Brokolice je velmi zdravá zelenina, která určitě patří na zdravý jídelníček. Je také velmi vhodná do diety, neobsahuje téměř žádné tuky a její kalorická hodnota není vysoká.
Aby si tato zelenina zachovala co největší obsah zdraví prospěšných látek, vyplatí se jí vařit v páře a jen po krátkou dobu. Vařenou brokolici pak můžeme dále použít do jídel, například do zapečených těstovin a brambor.
Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů