brokolice na páře
Brokolice na páře je nízkokalorické jídlo plné vlákniny. Vaření na páře je vhodná a šetrná úprava této zelené zeleniny. Brokolice nám kromě vlákniny a vody nabídne i řadu cenných vitamínů C, E, B1, B2 nebo B9. Obsahuje i řadu minerálních látek, především je tu draslík, vápník, fosfor a síra.
Brokolice připravená na páře tak zcela jistě patří do zdravého stravování. Poněvadž má
Brokolice má v kuchyni velmi pestré využití. Můžete z ní vytvořit pomazánku, salát, polévku i nádivku, placičky. Výborná je syrová, připravená na páře nebo samostatně pečená v troubě. Brokolice se skvěle hodí i do různých zeleninových směsí, na zapékání s bramborami, těstovinami nebo masem. Skvělým tipem k večeři i obědu je recept na grilovaného lososa s brokolicovou rýží nebo na krůtí karbanátky.