menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
brambory vařené ve slupce

brambory vařené ve slupce

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - brambory vařené ve slupce
Energetická hodnota 384 kJ
= 92 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 384 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
21 g
Cukry
-
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,09 g
Cholesterol
-
Vláknina
1 g
Sůl
-
Voda
77 g
Vápník
7 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
75 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Jód Jód
Mangan Mangan
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Selen Selen
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Brambory vařené ve slupce jsou zdrojem sacharidů (zejména škrobu), dále zde najdeme velké množství cenných látek v podobě hořčíku, železa, zinku, mědi, manganu, fosforu, jódu, niklu, vápníku, draslíku. Obsahují i řadu vitamínů C, B1, B2 a PP.

Brambory vařené ve slupce mají vyšší obsah výživných látek a vlákniny, která působí blahodárně na správnou funkci a stav trávicího traktu. Takto připravené brambory též lépe zasytí a hodí se i pro redukční či racionální stravu.

Pokud vaříte brambory ve slupce, můžete použít i pařáček či parní hrnec. Tak se zachová větší množství hodnotných látek v nich obsažených, které by se jinak vyluhovaly do vody. Při vaření brambor se doporučuje do vody přidat lžičku kmínu, který umí neutralizovat nebezpečný solanin. Kmín také zlepšuje naše trávení. Takto uvařené brambory můžete přidat do salátů nebo je použít jako přílohu k pečené zelenině či masu.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ)
354 add_circle Zapsat
489 add_circle Zapsat
474 add_circle Zapsat
890 add_circle Zapsat
471 add_circle Zapsat
550 add_circle Zapsat
547 add_circle Zapsat
898 add_circle Zapsat
456 add_circle Zapsat
188 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách