menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
brambory vařené ve slupce

brambory vařené ve slupce

Množství x {{unitOption.title}} kus
brambory vařené ve slupce
Energetická hodnota 373 kJ
= 89 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 373 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 21 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
21 g
Cukry
-
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,09 g
Cholesterol
-
Vláknina
1 g
Sůl
-
Voda
77 g
Vápník
7 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
75 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Jód Jód
Mangan Mangan
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Selen Selen
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Brambory jsou zdrojem sacharidů (zejména škrobu), dále zde najdeme velké množství cenných látek v podobě hořčíku, železa, zinku, mědi, manganu, fosforu, jódu, niklu, vápníku, draslíku. Obsahují i řadu vitamínů C, B1, B2, PP, ...

Brambory vařené ve slupce mají vyšší obsah výživných látek a vlákniny, která působí blahodárně na správnou funkci a stav trávicího traktu. Takto připravené brambory též lépe zasytí a hodí se i pro redukční či racionální stravu.

Pokud vaříte brambory ve slupce, můžete použít i pařáček či parní hrnec. Tak se zachová větší množství hodnotných látek v nich obsažených, které by se jinak vyluhovaly do vody. Při vaření brambor se doporučuje do vody přidat lžičku kmínu, který umí neutralizovat nebezpečný solanin. Kmín také zlepšuje naše trávení. Takto uvařené brambory můžete přidat do salátů nebo je použít jako přílohu k pečené zelenině či masu.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
280 0,01 0,16 0 0,03 add_circle Zapsat
474 0,03 0,19 0,03 0,03 add_circle Zapsat
390 0,02 0,2 0,03 0,02 add_circle Zapsat
890 0,07 0,42 0,02 0,01 add_circle Zapsat
471 0,02 0,17 0,04 0,01 add_circle Zapsat
358 0,01 0,1 0,04 0,03 add_circle Zapsat
496 0,03 0,26 0 0 add_circle Zapsat
180 0,01 0,08 0 0,03 add_circle Zapsat
650 0,05 0,29 0,01 0,02 add_circle Zapsat
1 284 0,09 0,49 0,07 0,04 add_circle Zapsat
410 0,14 0,09 0 0,01 add_circle Zapsat
94 0,02 0,02 0 0,04 add_circle Zapsat
901 0,07 0,36 0,03 add_circle Zapsat
674 0,03 0,23 0,06 add_circle Zapsat
361 0,02 0,18 0 0,04 add_circle Zapsat
963 0,08 0,47 0,01 0,04 add_circle Zapsat
894 0,06 0,43 0,01 0,02 add_circle Zapsat
745 0,07 0,28 0,03 add_circle Zapsat
580 0,08 0,24 0,01 add_circle Zapsat
480 0,02 0,11 0,07 0,03 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách