menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
brambory americké

brambory americké

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - brambory americké
Energetická hodnota 119 kcal
= 500 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 20 g
Tuky 3 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 119 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 20 g
Tuky 3 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
20 g
Cukry
1 g
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
0 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
125 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

Brambory americké se připravují pečením v troubě nebo i smažením ve fritéze. Americké brambory mají často i slupku, kterou je ale před přípravou nutné velmi dobře očistit. Americké brambory můžete posypat různým oblíbeným kořením nebo čerstvými bylinkami.

Hodně záleží na tom jak se brambory upraví. Pokud si je připravíte doma ze syrových brambor, které pečete na pečícím papíře na sucho nebo je jen lehce pokapané olejem, tak se jedná o vhodnou přílohu i do redukčního režimu. Nevhodná je smažená nebo fritovaná verze, která se připravuje ve velkém množství tuku.

Brambory americké jsou chutná a oblíbená příloha, která se podává jak k masu a steakům, tak i k sýru nebo zeleninovým placičkám. Na americké brambory je možné v obchodě snadno sehnat i speciální směs koření.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kcal)
186 add_circle Zapsat
85 add_circle Zapsat
117 add_circle Zapsat
113 add_circle Zapsat
212 add_circle Zapsat
113 add_circle Zapsat
137 add_circle Zapsat
263 add_circle Zapsat
248 add_circle Zapsat
84 add_circle Zapsat
131 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách