Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
bramborový knedlík domácí

bramborový knedlík domácí

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - bramborový knedlík domácí
Energetická hodnota 148 kcal
= 621 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 29 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 148 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 29 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
29 g
Cukry
1 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,17 g
Trans mastné kyseliny
0,02 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
7 mg
Vláknina
2 g
Sůl
0,83 g
Voda
-
Vápník
13 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
225 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %

Bramborový knedlík domácí se připravuje z vařených brambor, které si uvaříme předem, ideálně ve slupce. Dále se přidává vejce, hrubá mouka, krupice a sůl. Vytvarují se knedlíky, které se pak vaří v horké vodě.

Domácí bramborový knedlík je možné využít jako zpestření racionálního i redukčního jídelníčku. Pokud se ale snažíte zhubnout, dejte si raději jen zřídka a volte menší porci. Další možností je místo klasické bílé mouky můžete zvolit například špaldovou nebo žitnou. Raději nekupujte žádné práškové směsi na výrobu knedlíku ani již hotové výrobky, často jsou totiž plné soli a dalších zbytečných přídatných látek (stabilizátory, barviva, aromata, ...).

Aby se vám domácí knedlíky povedly správě připravit, tak je nutné připravené těsto dát hned vařit. Knedlíky by jinak mohli začít řídnout a následně se rozpadat. Chcete-li zkusit zdravější alternativu této oblíbené přílohy, pak vyzkoušejte náš recept na špaldové bramborové knedlíky.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kcal)
85 add_circle Zapsat
117 add_circle Zapsat
115 add_circle Zapsat
92 add_circle Zapsat
212 add_circle Zapsat
83 add_circle Zapsat
64 add_circle Zapsat
182 add_circle Zapsat
312 add_circle Zapsat
138 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách