menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
bramborový knedlík domácí

bramborový knedlík domácí

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 650 kJ
= 155 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 29 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 650 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 29 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
29 g
Cukry
1 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,17 g
Trans mastné kyseliny
0,02 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
7 mg
Vláknina
2 g
Sůl
0,83 g
Voda
-
Vápník
13 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
225 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

domácí bramborové knedlíky se připravují ze strouhaných brambor vařených ve slupce, dále se přidává mouka, krupice, vejce a sůl. Někdo těsto ještě obohacuje o bylinky, prášek do pečiva, olej, máslo nebo lžíci octa.

domácími bramborovými knedlíky si určitě můžete zpestřit zdravý jídelníček. Na doplnění se hodí libové maso či jiná bílkovina a zelenina (červené či bílé zelí, kedlubnové zelí, špenát aj.). Při redukční dietě zařazujte bramborové knedlíky jen výjimečně a pamatujte na správně zvolené množství.

při přípravě bramborových knedlíků si můžete část těsta odložit stranou a naplnit ho ovocem. Základ je prakticky totožný, jen u ovocných knedlíků přidáte méně soli. Takové knedlíky se dají zmrazit i do zásoby. Buď neuvařené – v takovém případě je dobré jednotlivé knedlíky rozprostřít na tác nebo jinou podložku a to tak, aby se nedotýkaly a dát je zmrazit. Poté stačí jen přesypat do sáčku či krabičky s víkem. Nebo uvařené – postup bude totožný. Knedlíky nechte před mražením dobře vychladnout. Na přípravu ovocných knedlíků z bramborového těsta jsou nejvhodnějším ovocem švestky. Pokrm je dobré sypat mákem či perníkem, osladit podle chuti a přelít čerstvým rozpuštěným máslem. Toto energeticky bohaté jídlo si ale dopřávejte spíše při zvýšené potřebě kalorií.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
280 0,01 0,16 0 0,03 add_circle Zapsat
474 0,03 0,19 0,03 0,03 add_circle Zapsat
390 0,02 0,2 0,03 0,02 add_circle Zapsat
373 0,01 0,21 0 0,01 add_circle Zapsat
890 0,07 0,42 0,02 0,01 add_circle Zapsat
471 0,02 0,17 0,04 0,01 add_circle Zapsat
358 0,01 0,1 0,04 0,03 add_circle Zapsat
496 0,03 0,26 0 0 add_circle Zapsat
180 0,01 0,08 0 0,03 add_circle Zapsat
1 284 0,09 0,49 0,07 0,04 add_circle Zapsat
867 0,05 0,41 0,04 add_circle Zapsat
1 485 0,12 0,66 0 add_circle Zapsat
282 0,02 0,05 0,04 add_circle Zapsat
535 0,1 0,12 0,06 add_circle Zapsat
719 0,09 0,24 0,03 0,02 add_circle Zapsat
932 0,04 0,32 0,08 0,01 add_circle Zapsat
561 0,03 0,27 0 add_circle Zapsat
38 0 0 0 0,04 add_circle Zapsat
1 532 0,07 0,82 0 0,02 add_circle Zapsat
525 0,06 0,13 0,04 0,04 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách