Bramborový knedlík domácí se připravuje z vařených brambor, které si uvaříme předem, ideálně ve slupce. Dále se přidává vejce, hrubá mouka, krupice a sůl. Vytvarují se knedlíky, které se pak vaří v horké vodě.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
bramborový knedlík domácí
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 621 kJ
= 148 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 29 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 621 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 29 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 29 g |
Cukry | 1 g |
Tuky | 1 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,17 g |
Trans mastné kyseliny | 0,02 g |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | 7 mg |
Vláknina | 2 g |
Sůl | 0,83 g |
Voda | - |
Vápník | 13 mg |
GI | |
PHE | 225 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Domácí bramborový knedlík je možné využít jako zpestření racionálního i redukčního jídelníčku. Pokud se ale snažíte zhubnout, dejte si raději jen zřídka a volte menší porci. Další možností je místo klasické bílé mouky můžete zvolit například špaldovou nebo žitnou. Raději nekupujte žádné práškové směsi na výrobu knedlíku ani již hotové výrobky, často jsou totiž plné soli a dalších zbytečných přídatných látek (stabilizátory, barviva, aromata, ...).
Aby se vám domácí knedlíky povedly správě připravit, tak je nutné připravené těsto dát hned vařit. Knedlíky by jinak mohli začít řídnout a následně se rozpadat. Chcete-li zkusit zdravější alternativu této oblíbené přílohy, pak vyzkoušejte náš recept na špaldové bramborové knedlíky.
Nejhledanější v kategorii Přílohy
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
354 | | |
489 | | |
474 | | |
890 | | |
384 | | |
572 | | |
350 | | |
330 | | |
339 | | |
420 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách