Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Hotová jídla
keyboard_arrow_right
bramborák domácí

bramborák domácí

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - bramborák domácí
Energetická hodnota 119 kcal
= 498 kJ
Bílkoviny 3,9 g
Sacharidy 18,9 g
Tuky 2,8 g
Vláknina 1,5 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 119 kcal
Bílkoviny 3,9 g
Sacharidy 18,9 g
Tuky 2,8 g
Vláknina 1,5 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3,9 g
Sacharidy
18,9 g
Cukry
-
Tuky
2,8 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
1,5 g
Sůl
0,5 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
195 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Bramborák domácí se tradičně připravuje z nastrouhaných brambor, mouky a vajec. Těsto se ochucuje utřeným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Vytvoří se placky, které se smaží na tuku (olej, sádlo, ...). Někdo do bramboráků přidává také mléko, šunku, slaninu, kmín, či jiné ingredience dle zvyklosti.

Smažené pokrmy nejsou vhodné pro racionální stravování a už vůbec ne pro redukci hmotnosti. Obsahují totiž velmi mnoho tuku a mají vysokou kalorickou hodnotu. Bramboráky jsou i těžce stravitelné, protože obsahují mnoho tuku a česnek.

Bramborové placky lze připravit na teflonové pánvi s použitím minima tuku nebo můžete zkusit osvědčený recept na odlehčené bramboráky. Těsto na bramboráky můžete nalít do vymazané a vysypané formy a upéct jako koláč. Bramborák servírujte s čerstvou zeleninou nebo kysaným zelím.

Nejhledanější v kategorii Hotová jídla

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů