menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
boršč polévka

boršč polévka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - boršč polévka
Energetická hodnota 143 kJ
= 34 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 4 g
Tuky 1 g
Vláknina 0,3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 143 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 4 g
Tuky 1 g
Vláknina 0,3 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
4 g
Cukry
0,89 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,45 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,21 g
Polynenasycené
0,05 g
Cholesterol
8 mg
Vláknina
0,3 g
Sůl
0,71 g
Voda
91 g
Vápník
16 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
115 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Jód Jód
Vápník Vápník
Kobalt Kobalt
Molybden Molybden
Železo Železo
Draslík Draslík
Selen Selen
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Fluor Fluor
Zinek Zinek
Měď Měď
Chrom Chrom
Pektin Pektin
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Základem boršče je vývar z kostí, nejlépe morkových, a masa (obvykle předního hovězího pro ruskou nebo vepřového pro ukrajinskou variantu boršče). Dále se přidává směs osmažené zeleniny - červená řepa, někdy brambory, mrkev, zelí a cibule. Zelenina se krájí na nudličky, osmaží se na tuku a lehce se zahustí zásmažkou, následně se rozředí vývarem, doplní se vařené maso a polévka se dochutí octem a cukrem do příjemně navinulé chuti. Bohatší boršč se doplňuje nakrájenou uzeninou a podává se ozdobený zakysanou smetanou.

Pravý boršč může být zdrojem většího množství tuku, podle kvality a kvantity jednotlivých ingrediencí. Tato vydatná polévka se hodí spíše pro osoby s aktivním způsobem života, fyzicky pracující jedince nebo sportovce.

Pokud držíte redukční dietu, můžete si udělat dietní verzi pokrmu z libového masa, bez zásmažky, smetany a uzenin. Polévku zahušťujte strouhanou bramborou nebo lisovanou zeleninou. Místo smetany použijte na ozdobu polotučný nebo řecký jogurt. Pro vyznavače nízkosacharidového neboli low carb stravování máme speciálně upravený recept.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
368 4 8 4 0 add_circle Zapsat
179 3 4 2 add_circle Zapsat
94 1 4 0,4 0,2 add_circle Zapsat
314 1 9 4 add_circle Zapsat
165 4 1 2 1 add_circle Zapsat
347 10 6 3 add_circle Zapsat
395 4 10 4 2 add_circle Zapsat
420 5 17 2 2 add_circle Zapsat
707 7 3 15 0,59 add_circle Zapsat
392 4 15 4 add_circle Zapsat
200 4 4 2 0,25 add_circle Zapsat
162 2 7 0,5 1 add_circle Zapsat
200 1 7 1 0,1 add_circle Zapsat
270 4 5 3 0,51 add_circle Zapsat
224 3 10 0,3 1 add_circle Zapsat
172 0,8 7 1 0,5 add_circle Zapsat
250 2 16 2 add_circle Zapsat
425 8 5 4 add_circle Zapsat
300 2 7 4 0,25 add_circle Zapsat
198 2 0,8 4 add_circle Zapsat
164 2 1 1 0 add_circle Zapsat
156 0,7 4 2 1 add_circle Zapsat
220 3 6 0,7 2 add_circle Zapsat
209 2 8 0,2 2 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách