Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
batáty pečené

batáty pečené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - batáty pečené
Energetická hodnota 88 kcal
= 370 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 18 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 88 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 18 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
18 g
Cukry
1 g
Tuky
0,2 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
90 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %

Batáty pečené jsou sice netradiční, ale velmi chutná příloha. Sladké brambory, jak se batáty také nazývají, obsahují velké množství vitamínu A a pochází ze Střední Ameriky. Jejich barva může být bílá, žlutá až sytě oranžová.

Pokud potřebujete přijímat více vitamínu A, pak pro vás bude zajímavým faktem, že jeden středně velký sladký brambor obsahuje jeho denní doporučenou dávku. Tento vitamín je rozpustný v tuku, a tak pečené brambory pokapejte troškou kvalitního oleje, pokud jste je pekli jen na sucho. Batáty také pozitivně ovlivňují odolnost našeho imunitního systému. Batáty obsahují i důležité minerální látky, a to především mangan, draslík a železo.

Zajímavé je, že na světě existuje až kolem pěti tisíc druhů sladkých brambor, ale běžně v obchodě je možné zakoupit jen několik nejběžnějších odrůd. Batáty se skvěle hodí jako příloha k masu, sýrům i rybám. Zajímavým receptem, který také najdete u nás na webu, jsou rozhodně batátové burgry. Z batátů je také možné vytvořit různé placky nebo pyré. Jediná jejich nevýhoda je vyšší cena.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kcal)
95 add_circle Zapsat
85 add_circle Zapsat
115 add_circle Zapsat
117 add_circle Zapsat
212 add_circle Zapsat
113 add_circle Zapsat
152 add_circle Zapsat
195 add_circle Zapsat
154 add_circle Zapsat
157 add_circle Zapsat
100 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách