Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
Avokádo máslově jemné

Avokádo máslově jemné

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 196 kcal
= 820 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 2 g
Tuky 20 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 196 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 2 g
Tuky 20 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
2 g
Cukry
2 g
Tuky
20 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
0,02 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
100 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Měď Měď
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Menstruace Mírní potíže při menstruaci
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny

Avokádo je významným zdrojem tuků (převážně nenasycených), především se v něm vyskytuje olejová mastná kyselina. Avokádo je též mimořádně bohaté na proteiny a obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Má z celé ovocné říše nejvyšší obsah železa, je i velmi bohaté na vitamín B6 nebo vlákninu. Další prospěšné látky avokáda jsou vitamín E, draslík, foláty. Příznivý je i obsah hořčíku, luteinu, beta-sitosterolu a absence sodíku.

Avokádo je vhodným doplňkem léčby arteriosklerózy, hypertenze a ischemické choroby srdeční. Přináší úlevu lidem trpícím nervozitou, podrážděností nebo depresí. Je ideální pro lidi, kteří mají žaludeční vředy nebo gastritidu. V krvi pomáhá udržovat správnou hladinu glykémie a snižuje hladinu cholesterolu. Lutein slouží pro ochranu očí a beta-sitosterol se podílí na ochraně proti rakovině prostaty a jinému rakovinovému bujení. Pravidelná konzumace pomůže i při bolestivé menstruaci.

Je dobré ho hned pokapat šťávou z limety či citrónu, aby dužina nezčernala. Používá se do salátů, na pomazánky, polévky, krémy a různé náplně. Pro svou podobnost s máslem se dá jíst na chlebu se solí a pepřem. Je neocenitelné při ošetřování suché pleti, zralou dužinu rozmačkáme a necháme působit. V obchodech bývají často tvrdé a tudíž nezralé. Necháme ho dozrát doma asi 2 – 3 dny při pokojové teplotě.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kcal)
94 add_circle Zapsat
57 add_circle Zapsat
35 add_circle Zapsat
44 add_circle Zapsat
61 add_circle Zapsat
136 add_circle Zapsat
69 add_circle Zapsat
43 add_circle Zapsat
56 add_circle Zapsat
57 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách