mozzarella Galbani

: X

1 237,13 kJ :
295,67 kcal:
1x 125g :
Sýry měkké a tvrdé :
Galbani :
21,25 g :
2,5 g :
1,25 g    :
22,5 g :
16,25 g    :
-    :
-    :
-    :
-    :
0,875 g :
- :
- :
546,875 mg :
- :

 mozzarella Galbani

:

Mozzarella je sýr z točeného tvarohu, originál pochází z bůvolího mléka. Je bohatá na velké množství kvalitních bílkovin. Její energetický obsah není vysoký, obsahuje velké množství vody a vápníku. Fosforu, soli a sodíku je zde velmi málo.

:

Mozzarella je vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra. Díky nízkému obsahu soli a sodíku se pak hodí i pro dietu při vyšším krevním tlaku. Obsažené bílkoviny podporují růst svalů. Konzumace mozzarely také zvyšuje odolnost proti zubnímu kazu a snižuje riziko osteoporózy.

:

Využít ji můžeme do studené i teplé kuchyně. Hodí se k těstovinám na pizzu nebo je pomocí ní plněno různé maso. Uplatnění najde i v salátech. Neměla by být vystavená tepelným šokům a neměla by se podávat studená. V nálevu vydrží čerstvá asi 3–4 dny, postupně ztrácí své aroma i konzistenci. Vyndejte ji z lednice několik hodin předem. Pokud jste ji předem zapomněli zapomněli, ponořte ji zhruba na pět minut ( i s nálevem) do vody o teplotě 35 stupňů.
 

 

„Pomocí těchto tabulek jsem za půl roku shodil 17 kilo. Samozřejmě v kombinaci s pravidelným cvičením.“ Radek

Android app on Google Play

:

X

:

 

1.2
1.375
1.55
1.725
1.9

Novinky na váš e-mail

Informace ze světa zdravé výživy? Buďte v obraze. Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj a o všech novinkách na Kaloricketabulky.cz se dozvíte jako první. Posíláme 1x za 14 dnů.

* povinné pole
Zajímám se o...