menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
zelí hlávkové dušené

zelí hlávkové dušené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - zelí hlávkové dušené
Energetická hodnota 478 kJ
= 114 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 6 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 478 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 6 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
12 g
Cukry
8 g
Tuky
6 g
Nasycené mastné kyseliny
0,56 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
2 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
0,16 mg
Vláknina
3 g
Sůl
2 g
Voda
76 g
Vápník
65 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
103 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Železo Železo
Jód Jód
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Pektin Pektin
Chrom Chrom
Kobalt Kobalt
Hořčík Hořčík
Fluor Fluor
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Měď Měď
Molybden Molybden
Zinek Zinek
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Negativní vliv na zdraví
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Jiné

Zelí hlávkové dušené může mít různý poměr živin dle způsobu jeho přípravy. Šetrně připravené hlávkové zelí je dobrým zdrojem vlákniny a vitamínu C.

Zelí je hůře stravitelné, a proto se nehodí pro osoby s šetřící dietou. Správně připravené dušené hlávkové zelí, tedy bez velkého množství přidaného tuku, zásmažky a cukru, může být vhodnou součástí pokrmů i pro redukční dietu. Vitamín C je důležitý pro správnou funkci přirozené obranyschopnosti našeho organismu.

Zelí není potřeba zahušťovat jíškou, stačí jen zredukovat či slít přebytečnou tekutinu. Další možností je zahustit ho nastrouhanou bramborou. Aby bylo zelí lépe stravitelné, přidejte do něj kmín či jiné vhodné koření, například bobkový list a nové koření. Zelí se může jíst jako příloha k masu nebo se stát i přímo součástí jídel (pohanka se zelím, segedínský guláš, ...).

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ)
280 add_circle Zapsat
390 add_circle Zapsat
474 add_circle Zapsat
373 add_circle Zapsat
890 add_circle Zapsat
371 add_circle Zapsat
745 add_circle Zapsat
481 add_circle Zapsat
550 add_circle Zapsat
275 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách