Vepřo knedlo zelo je typické jídlo české a německé kuchyně. Jedná se o kaloricky velmi vydatný pokrm, který zpravidla obsahuje vepřové maso, houskový knedlík a kysané zelí.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Pokrmy keyboard_arrow_right
Hotová jídla keyboard_arrow_right
vepřo knedlo zelo
vepřo knedlo zelo
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 198 kcal
= 829 kJ
Bílkoviny 16,8 g
Sacharidy 19,2 g
Tuky 5,2 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 198 kcal
Bílkoviny 16,8 g
Sacharidy 19,2 g
Tuky 5,2 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 16,8 g |
Sacharidy | 19,2 g |
Cukry | - |
Tuky | 5,2 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | 62 mg |
Vláknina | 4 g |
Sůl | 0,75 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 840 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Nutriční složení pokrmu záleží na druhu použitého masa, na přípravě knedlíku i zelí. Klasicky se používá tučnější maso, které se pak na talíři bohatě přelívá výpekem. Kysané zelí se připravuje zahuštěné moukou a doslazené cukrem. Tučným jídlům by se měli vyhnout především lidé s nadváhou a vysokým cholesterolem.
Tento pokrm lze dozajisté připravit i zdravěji. Stačí když si vyberete libové maso jako vepřová pečeně, které pomalu pečete ve vlastní šťávě. Zelí stačí jen podusit a není nutné ho zahušťovat ani doslazovat. Houskových knedlíků zvolte přiměřenou porci nebo je zkuste nahradit zdravějšími fit knedlíky. Nutno zmínit, že pokud tento pokrm nejíte každý den nebo týden, tak jednou za delší čas vám i ve své původní receptuře neuškodí.
Nejhledanější v kategorii Hotová jídla
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
138 | | |
123 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů