menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
vařená kukuřice

vařená kukuřice

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - vařená kukuřice
Energetická hodnota 428 kJ
= 102 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 18 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 428 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 18 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
18 g
Cukry
9 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,17 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
0,31 g
Polynenasycené
0,53 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
74 g
Vápník
3 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
155 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Pozitivní vliv na zdraví
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Krev Má pozitivní vliv na krev
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Sexuální potence Afrodiziakum, zlepšuje sexuální potenci
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Mozek Posiluje mozkovou činnost

Vařená kukuřice se výborně hodí jako příloha k masu i k sýru. Z hlavních živin v kukuřici najdeme především sacharidy (zejména ve formě glukózy). Tato zelenina dále obsahuje vitamíny B1, B3, B5, B9, z minerálních látek pak železo, mangan, hořčík, selen či zinek.

Všechny výše uvedené vitamíny řady B jsou nezbytné pro správnou funkci orgánů a metabolické procesy v organismu. Obsažené minerální látky přispívají tvorbě krve, okysličování buněk, udržují správnou hladinu hormonů, zdravou pleť, silné vlasy nebo podporují plodnost a potenci. Vysoký obsah cukrů je energií pro naše tělo i mozek. Pokud držíte redukční dietu, volte přiměřenou porci této zeleniny a doplňte ji dostatkem bílkovin (plátek masa, nízkotučný sýr, vejce, ...).

Na ulici se můžete setkat s vařenou, v másle máčenou a solenou kukuřicí, jejíž obsah živin je samozřejmě odlišný. Kukuřice máčená v másle obsahuje více tuku a tím pádem má také vyšší energetickou hodnotu. Aby si vařená kukuřice zachovala, co nejvyšší obsah zdraví prospěšných látek, vařte jí šetrně – nejlépe v páře a jen po nezbytně nutnou dobu. Takto upravenou kukuřici lze sníst samotnou nebo vyloupat její zrníčka a přidat je do kuskusu, zeleninové směsi, těstovin i rizota.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ)
59 add_circle Zapsat
84 add_circle Zapsat
93 add_circle Zapsat
147 add_circle Zapsat
148 add_circle Zapsat
222 add_circle Zapsat
122 add_circle Zapsat
314 add_circle Zapsat
118 add_circle Zapsat
334 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách