menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Vejce
keyboard_arrow_right
vaječný bílek míchaný

vaječný bílek míchaný

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - vaječný bílek míchaný
Energetická hodnota 47 kcal
= 196 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 0,2 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 47 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 0,2 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
0,8 g
Cukry
0,4 g
Tuky
0,2 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
-
Sůl
2 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
475 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Selen Selen
Zinek Zinek
Železo Železo
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Vaječný bílek míchaný do našeho jídelníčku přidá velké množství bílkovin. Bílek představuje asi 60% hmotnosti vejce. Z 80% je tvořen vodou, dále pak kvalitním proteinem, sacharidy, vitaminy B,A E, a minerálními látkami (sodík, hořčík, železo, fosfor, selen, brom, draslík, vápník, mangan, zinek, síra, chlor) a má téměř nulovou hodnotu tuku. Jsou v něm zastoupené všechny esenciální aminokyseliny, které si naše tělo nedokáže vytvořit.

Konzumace vajec díky přítomnosti peptidů snižuje vysoký krevní tlak. Vejce, zejména pak bílky, jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Látky ve vejci obsažené pomáhají snižovat riziko srdečních chorob, napomáhají lepšímu fungování imunitního systému. Přítomnost síry napomáhá k zlepšení kvality vlasů a nehtů.

Ponoříte-li čerstvé vejce do osolené vody, mělo by přirozeně klesnout na dno, pokud plave na hladině, pravděpodobně nebude čerstvé. Nejlépe vejce uskladníte ve vrchní nebo střední polici, v chladnějším místě. Omývejte skořápku pouze před jejich okamžitou spotřebu. Je důležitá tepelná úprava, abychom se vyhnuli bakteriálním nákazám jako je například salmonela. Navíc jejich tepelná úprava zajistí lepší stravitelnosti vejce. Samotné vaječné bílky se hodí jak pro přípravu ovesné pizzy, tak i snídaňových muffinů nebo špenátových palačinek.

Nejhledanější v kategorii Vejce

Název Energetická hodnota (kcal)
151 add_circle Zapsat
152 add_circle Zapsat
194 add_circle Zapsat
166 add_circle Zapsat
148 add_circle Zapsat
181 add_circle Zapsat
144 add_circle Zapsat
64 add_circle Zapsat
50 add_circle Zapsat
302 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách