Růžičková kapusta vařená se často podává k vařenému nebo pečenému masu. Růžičková kapusta je druh košťálové zeleniny, která je bohatým zdrojem vitamínu C, vitamínů skupiny B, manganu, draslíku, síry, vlákniny a dalších důležitých živin.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá keyboard_arrow_right
růžičková kapusta vařená
růžičková kapusta vařená
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 45 kcal
= 189 kJ
Bílkoviny 2,9 g
Sacharidy 3,5 g
Tuky 1,3 g
Vláknina 4,1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 45 kcal
Bílkoviny 2,9 g
Sacharidy 3,5 g
Tuky 1,3 g
Vláknina 4,1 g
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 2,9 g |
Sacharidy | 3,5 g |
Cukry | 3,1 g |
Tuky | 1,3 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | 2 mg |
Vláknina | 4,1 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 145 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Obsahuje minerální látky
Pozitivní vliv na zdraví
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Únava Pomáhá při únavě
Imunita Posiluje imunitu
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Krev Má pozitivní vliv na krev
Pravidelná konzumace růžičkové kapusty posiluje obranyschopnost organismu. Její vysoký obsah vlákniny podporuje zažívání, vitamíny skupiny B pomáhají překonat únavu a stres. Dále tato zelenina působí kladně na krvetvorbu a růst buněk, zvyšuje pevnost tkání a má vliv na ozdravění pleti a vlasů.
Růžičkovou kapustu vařte jen nezbytně nutnou dobu, ideálně v páře, aby si zachovala co nejvíce zdraví prospěšných látek. Pro lepší stravitelnost je vhodné doplnit kapustu kořením, které pomůže s trávením (například kmínem, či jinými bylinkami). Můžete jí pak přidat ke kuřecím kouskům, hovězímu steaku nebo k pečené rybě.
Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů