Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
růžičková kapusta vařená

růžičková kapusta vařená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - růžičková kapusta vařená
Energetická hodnota 45 kcal
= 189 kJ
Bílkoviny 2,9 g
Sacharidy 3,5 g
Tuky 1,3 g
Vláknina 4,1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 45 kcal
Bílkoviny 2,9 g
Sacharidy 3,5 g
Tuky 1,3 g
Vláknina 4,1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2,9 g
Sacharidy
3,5 g
Cukry
3,1 g
Tuky
1,3 g
Nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
2 mg
Vláknina
4,1 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
145 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Únava Pomáhá při únavě
Imunita Posiluje imunitu
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Krev Má pozitivní vliv na krev

Růžičková kapusta vařená se často podává k vařenému nebo pečenému masu. Růžičková kapusta je druh košťálové zeleniny, která je bohatým zdrojem vitamínu C, vitamínů skupiny B, manganu, draslíku, síry, vlákniny a dalších důležitých živin.

Pravidelná konzumace růžičkové kapusty posiluje obranyschopnost organismu. Její vysoký obsah vlákniny podporuje zažívání, vitamíny skupiny B pomáhají překonat únavu a stres. Dále tato zelenina působí kladně na krvetvorbu a růst buněk, zvyšuje pevnost tkání a má vliv na ozdravění pleti a vlasů.

Růžičkovou kapustu vařte jen nezbytně nutnou dobu, ideálně v páře, aby si zachovala co nejvíce zdraví prospěšných látek. Pro lepší stravitelnost je vhodné doplnit kapustu kořením, které pomůže s trávením (například kmínem, či jinými bylinkami). Můžete jí pak přidat ke kuřecím kouskům, hovězímu steaku nebo k pečené rybě.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů