Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
paprika zelená

paprika zelená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - paprika zelená
Energetická hodnota 30 kcal
= 126 kJ
Bílkoviny 1,13 g
Sacharidy 4,59 g
Tuky 0,39 g
Vláknina 1,97 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 30 kcal
Bílkoviny 1,13 g
Sacharidy 4,59 g
Tuky 0,39 g
Vláknina 1,97 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1,13 g
Sacharidy
4,59 g
Cukry
3,59 g
Tuky
0,39 g
Nasycené mastné kyseliny
0,07 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,18 g
Cholesterol
-
Vláknina
1,97 g
Sůl
-
Voda
91 g
Vápník
0,01 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
56,5 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Zinek Zinek
Železo Železo
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Pektin Pektin
Sodík Sodík
Jód Jód
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Imunita Posiluje imunitu
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Těhotenství Vhodná potravina pro těhotné a kojící ženy
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Trávení Podporuje trávení
Zuby Působí kladně na zuby

Zelená paprika je z velké části tvořena vodou, najdeme zde nejvíce sacharidů. Bílkoviny a tuku jsou zastoupeny méně. Obsahuje vlákninu, mastné kyseliny, vitamíny B (hlavně B9), C a E a minerály, jako vápník, draslík, železo a hořčík .

Konzumace zelené papriky je prospěšná pro těhotné ženy, kyselina listová působí pozitivně na vývoj plodu. Pozitivně působí i na krvetvorbu a ovlivňuje psychiku. Vitamín E pomáhá proti stárnutí a zabraňuje vzniku rakoviny. Paprika chrání zuby a dásně, podporuje trávení, dobrý zrak, imunitu organismu a snižuje riziko výskytu srdečních nemocí.

Zelené papriky jsou vhodné nejen na studenou kuchyni (saláty), ale třeba i na přípravu různých masových i bezmasých směsí (vegan kung pao) nebo na naplnění. Jako nádivka určitě zachutná mleté maso (vegetariáni mohou použít „maso“ sójové, Robi, ...), které můžeme smíchat s rýží a vhodným kořením. Poté se papriky upečou v troubě na oleji a mohou se servírovat s bramborem či kaší. Pokud k nim přiděláte rajskou omáčku, hodí se spíše s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Zelená paprika je paprika sklízená nezralá a může se později mírně zabarvit do červena. Nikdy však již nebude rovnoměrně červená, jako paprika plně zralá.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů