Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
hrášek sterilovaný

hrášek sterilovaný

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hrášek sterilovaný
Energetická hodnota 67 kcal
= 281 kJ
Bílkoviny 4,78 g
Sacharidy 11,01 g
Tuky 0,35 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 67 kcal
Bílkoviny 4,78 g
Sacharidy 11,01 g
Tuky 0,35 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
4,78 g
Sacharidy
11,01 g
Cukry
3,3 g
Tuky
0,35 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
82,7 g
Vápník
27,69 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
238,76 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Molybden Molybden
Jód Jód
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Železo Železo
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Trávení Podporuje trávení
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Zelený hrášek obsahuje velké množství vitamínů, hlavně vitamín C, dále β-karoten a minerální látky, hlavně železo a draslík. Hrášek sterilovaný je i navíc skvělým zdrojem vlákniny a bílkovin. Ideální je dát si hrášek k odpolední svačince, dodá vám energii a zbavíte se odpolední únavy.

Konzumace hrášku zvyšuje odolnost proti infekcím. Díky β-karotenu chrání kůži před poškozením nadměrným sluněním nebo slouží jako prevence proti nádorovým onemocněním. Ovlivňuje správnou cirkulaci krve, srdeční činnost a krevní tlak. Snižuje cholesterol a má na starosti nejen správné fungování střev. Hrášek svým složením podporuje růst a vývoj kostí, svalů i nervů. Je vhodný i pro diabetiky, protože podporuje činnost slinivky břišní.

Nejhodnotnější je samozřejmě hrášek čerstvý, u konzervovaného totiž může být úbytek vitamínů až 50%. V kuchyni má všestranné využití - hodí se do polévek, salátů nebo těstovin. Přidat lze i do rizota, omelet nebo zapečených brambor.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kcal)
71 add_circle Zapsat
74 add_circle Zapsat
55 add_circle Zapsat
80 add_circle Zapsat
60 add_circle Zapsat
55 add_circle Zapsat
73 add_circle Zapsat
65 add_circle Zapsat
113 add_circle Zapsat
73 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů