na fazolovou polévku existuje řada receptů, a proto má pokrm pokaždé jiné nutriční hodnoty. Lze říci, že všechny receptury na tuto polévku obsahují fazole (na trhu je velmi mnoho druhů rozličných velikostí, tvarů i chutí), tuk, sůl, koření a další přísady, které mohou být opravdu variabilní (jíška, mléko, zakysaná smetana, šlehačka, brambory, zelenina, maso, uzeniny, sýr, toast, krutony aj.).
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
fazolová polévka
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 74 kcal
= 310 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 12 g
Tuky 1 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 74 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 12 g
Tuky 1 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 12 g |
Cukry | - |
Tuky | 1 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 3 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 200 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
vliv na zdraví se odvíjí od konkrétní receptury a způsobu přípravy pokrmu.
„hospodská“ fazolová polévka je zpravidla bohatým zdrojem soli, pepře a nevhodných tuků. Pokud chcete mít jistotu, že jíte zdravé jídlo, udělejte si „fazolačku“ ze surovin, které tomu odpovídají. Oligosacharidy z fazolí způsobují plynatost, kterou lze zmírnit namáčením luštěniny (nejlépe přes noc), jejich vařením v jiné vodě a přidáním vhodných bylinek či jiných přísad (saturejka, majoránka, řasa Kombu apod.). Fazolovou polévku solte až po tom, co je luštěnina měkká.
Nejhledanější v kategorii Polévky
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
78 | | |
67 | | |
151 | | |
49 | | |
340 | | |
56 | | |
48 | | |
97 | | |
110 | | |
83 | | |
30 | | |
29 | | |
87 | | |
29 | | |
25 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách