Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
čínské zelí (Pak choi)

čínské zelí (Pak choi)

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - čínské zelí (Pak choi)
Energetická hodnota 21 kcal
= 86 kJ
Bílkoviny 1,19 g
Sacharidy 2,46 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 1,7 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 21 kcal
Bílkoviny 1,19 g
Sacharidy 2,46 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 1,7 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1,19 g
Sacharidy
2,46 g
Cukry
1,34 g
Tuky
0,3 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
1,7 g
Sůl
-
Voda
95,4 g
Vápník
40 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
59,5 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Fluor Fluor
Jód Jód
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Mangan Mangan
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Měď Měď

Čínské zelí (neboli Pak choi) je zelenina s nízkou energetickou a vysokou výživovou hodnotou. Obsahuje především vitamín C, dále je zdrojem vitamínů skupiny B. Z minerálů můžeme jmenovat draslík, hořčík, vápník, železo a menší množství sodíku.

Čínské zelí má hojivé účinky na zažívací trakt. Působí příznivě na zdraví našich očí, zubů, kostí, trávicího ústrojí či ledvin. Jde o lehce stravitelnou zeleninu, která se hodí pro šetřící typy diet. Pro svou nízkou energetickou hodnotu je vhodné i pro redukční dietu.

Pokud chcete pro svůj pokrm použít skutečně čínské zelí, dejte si při jeho nákupu pozor na záměnu se zelím pekingským. Čínské zelí je prapředek zelí pekingského a má výraznější chuť. Čínské zelí však netvoří pevnou hlávku, ale listovou růžici z řapíkatých, tmavě zelených listů. Pokud je budete chtít ochutnat, poohlédněte se po čínské tržnici, kde ho seženete s větší pravděpodobností. Jestliže ho nenaleznete pod výše zmiňovaným názvem, je možné, že bude označeno jako „čínský špenát“ nebo „pak-choi“. Čínské zelí můžete použít například k přípravě chutného zeleninového salátu.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů