Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
červená řepa ve sladkokyselém nálevu

červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - červená řepa ve sladkokyselém nálevu
Energetická hodnota 31 kcal
= 131 kJ
Bílkoviny 1,3 g
Sacharidy 5,7 g
Tuky 0,08 g
Vláknina 1,4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 31 kcal
Bílkoviny 1,3 g
Sacharidy 5,7 g
Tuky 0,08 g
Vláknina 1,4 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
1,3 g
Sacharidy
5,7 g
Cukry
5,25 g
Tuky
0,08 g
Nasycené mastné kyseliny
0,08 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
1,4 g
Sůl
0,5 g
Voda
-
Vápník
50 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
65 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Krev Má pozitivní vliv na krev
Játra Působí kladně na stav jater
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Nehty Zlepšuje stav nehtů

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu se často přidává k zapečeným jídlům místo sladkého kompotu. Červená řepa je zdrojem vlákniny, minerálů (zejména sodíku, draslíku, vápníku, hořčíku, křemíku) a vitamínů (vitamínu C, vitamínů skupiny B a jiných). Na sladkokyselý nálev se používá voda, ocet, cukr (sladidlo), sůl a koření. Někdy jsou přidány i jiné látky (aromata, disiřičitan sodný, E211 – benzoan sodný...).

Červená řepa obsahuje látku betain, která brání rozvoji kornatění tepen a podporuje činnost jater. Barvivo červené řepy rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic. Řepa má dále močopudné účinky, vylučuje sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči, podporuje růst buněk a opravuje jejich jádra, aktivuje tvorbu červených krvinek (buňky jsou tím pádem lépe zásobovány kyslíkem), vyvolává optimističtější náladu, zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu, dodává pružnost a lesk pleti, vlasům i nehtům či neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky, zvláště v mozku. Některé pozitivní účinky červené řepy se jejím zpracováním výrazně omezují (klesá obsah vitamínů a minerálních látek). Pokud výrobek obsahuje sacharín, disiřičitany, benzoany a další podobné látky, může být příčinou zdravotních obtíží (platí zejména pro alergiky a citlivé osoby). U zdravých osob platí, že když si jednou za čas dopřejí nakládanou řepu, nemělo by to mít negativní dopad na jejich zdraví (pokud jinak žijí zdravým způsobem).

Zavařte si řepu doma nebo vybírejte produkty, které neobsahují éčka, přídatné látky, konzervanty a přemíru cukru a soli. Vždy se vyplatí dbát na kvalitu před kvantitou, a to zejména v případě jídla. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu lze využít i k snadné přípravě salátu.

{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů