menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Přílohy
keyboard_arrow_right
bramborový knedlík domácí

bramborový knedlík domácí

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - bramborový knedlík domácí
Energetická hodnota 621 kJ
= 148 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 29 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 621 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 29 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
29 g
Cukry
1 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,17 g
Trans mastné kyseliny
0,02 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
7 mg
Vláknina
2 g
Sůl
0,83 g
Voda
-
Vápník
13 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
225 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

Bramborový knedlík domácí se připravuje z vařených brambor, které si uvaříme předem, ideálně ve slupce. Dále se přidává vejce, hrubá mouka, krupice a sůl. Vytvarují se knedlíky, které se pak vaří v horké vodě.

Domácí bramborový knedlík je možné využít jako zpestření racionálního i redukčního jídelníčku. Pokud se ale snažíte zhubnout, dejte si raději jen zřídka a volte menší porci. Další možností je místo klasické bílé mouky můžete zvolit například špaldovou nebo žitnou. Raději nekupujte žádné práškové směsi na výrobu knedlíku ani již hotové výrobky, často jsou totiž plné soli a dalších zbytečných přídatných látek (stabilizátory, barviva, aromata, ...).

Aby se vám domácí knedlíky povedly správě připravit, tak je nutné připravené těsto dát hned vařit. Knedlíky by jinak mohli začít řídnout a následně se rozpadat. Chcete-li zkusit zdravější alternativu této oblíbené přílohy, pak vyzkoušejte náš recept na špaldové bramborové knedlíky.

Nejhledanější v kategorii Přílohy

Název Energetická hodnota (kJ)
354 add_circle Zapsat
489 add_circle Zapsat
474 add_circle Zapsat
384 add_circle Zapsat
890 add_circle Zapsat
343 add_circle Zapsat
680 add_circle Zapsat
448 add_circle Zapsat
488 add_circle Zapsat
1 458 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách