okurky sterilované

Množství: X

Co je jídelníček
114,38 kJ Energie:
27,34 kcalKalorie:
1x 100 g Jednotka:
Zelenina konzervovaná Kategorie:
0,623 g Bílkoviny:
6 g Sacharidy:
5,5 g    Z toho cukry:
0,100 g Tuky:
0 g    Z toho nasycené mastné kyseliny:
0 g    Transmastné kyseliny:
0 g    Mononenasycené mastné kyseliny:
0 g    Polynenasycené mastné kyseliny:
-    Cholesterol:
- Sůl:
- Vláknina:
93,879 g Voda:
24,94 mg Vápník:
- GI:

Graf složení nutričních hodnot

Graf složení produktu okurky sterilované

Obsah potraviny:

pro výrobu kyselých okurek se používají okurky polní, které se většinou doplní kousky cibule a mrkve. Dále se přidává koření (snítka kopru, bobkový list, nové koření, celý pepř, hořčičná semínka, někdy i kousek křenu aj.) a lák, který se vyrábí z cukru (nebo umělého sladidla), soli, octa a vody.

Vliv na zdraví:

lák z okurek je podle babských rad dobrým lékem na kocovinu.

Našemu zdraví jistě lépe prospěje okurka čerstvá (více výživných látek). Kyselé okurky zdravému člověku ale ani neublíží.

Praktické rady:

před zavařením okurek řádně vymyjte a vypařte sklenice pro jejich přípravu. Pokud by zůstaly jen trošku znečištěné, okurky by se mohly kazit. Sterilizace sklenic s okurkami by měla probíhat alespoň dvacet minut při osmdesáti až devadesáti stupních celsia.

Ať už „nakládačky“ zavařujete doma nebo kupujete, pamatujte na to, že čím menší okurky jsou, tím bývají chutnější a křupavější. Ve větších okurkách je často mnoho nedobrých semen a jsou měkké a hodně vodnaté.

Kyselé okurky jsou výborné k některým masům, zapečeným bramborám i těstovinám, hrachové a bramborové kaši, čočce na kyselo nebo skvěle doplní chuť obložených chlebíčků. „Nakládačky“ se používají i do některých omáček (znojemská apod.).

 

Všechny ohlasy uživatelů

Ohlasy uživatelů

 

„Začal jsem na 118 kilogramech a nyní, po půl roce, jsem o 18 kilo lehčí. A to díky těmto stránkám, kterým tímto děkuji. Také mě naučily pravidelně pít, neboť předtím jsem byl...“ Více

Sociální sítě

Mobilní aplikace

Android app on Google Play

Zašlete nám Váš názor

Množství:

X

Zvolte dobu:

 

Kategorie pro volbu pravidelného denního výdeje.

Pokud si nastavíte jednu z těchto kategorií, bude váš bazální metabolismus navýšen o násobek uvedený v posledním sloupci. Tím získáte odhadnutý celkový denní výdej a nemusíte vyplňovat vaše aktivity do jídelníčku.

Kategorie Popis Index
Sedavý Málo pohybu nebo žádný. Sedavé zaměstnání. 1.2
Lehce aktivní Cvičení nebo sport 1-2 dny v týdnu. Práce s pohybem. 1.375
Středně aktivní Cvičení nebo sport 3-5 dní v týdnu a práce s pohybem. 1.55
Velmi aktivní Cvičení nebo sport 6-7 dní v týdnu nebo velmi náročné zaměstnání. 1.725
Extrémně aktivní Velice náročné aktivity nebo sporty a velmi náročné zaměstnání. 1.9

Novinky na váš e-mail

Informace ze světa zdravé výživy? Buďte v obraze. Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj a o všech novinkách na Kaloricketabulky.cz se dozvíte jako první. Posíláme 1x za 14 dnů.

* povinné pole
Zajímám se o...